Aktuální trendy v on-line marketingu cestovního ruchu diktuje videoreklama

Karol Veleba

3 minuty čtení

1. 11. 2018

V úterý 11. září v pražském Florentinu proběhla pracovní snídaně na téma Aktuální trendy v on-line marketingu v cestovním ruchu. V panelové diskuzi, kterou ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky zorganizovalo vydavatelství C.O.T., vystoupil i výkonný ředitel a hlavní stratég společnosti Effectix, Karol Veleba.

Snídaně oficiálně začala v 9 hodin ráno, ale již před samotným začátkem se začali trousit první návštěvníci z řad cestovních agentur a oblasti hoteliérství či dopravy. Těch nakonec dorazilo přes 70.

Většina diskuze se točila okolo aktuálního směřování on-line marketingu. Na přetřes například došlo, že jeho hlavními součástmi již nejsou jen PPC reklamaSEO, ale že současné trendy on-line marketingu dnes určuje videoreklama ve všech jejích podobách.

Influenceři dnes rozhodují, jak moc bude váš on-line marketing úspěšný

Samostatnou kapitolou jsou pak influenceři, jež jsou novými marketingovými hvězdami a kteří dokáží přímo ovlivnit úspěšnost sezóny v konkrétní destinaci. Na toto téma posléze z úst Radany Koppové, ředitelky SMK oboru CzechTourismu, zazněla velká pravda, když vyslovila myšlenku, že pokud má influencer úspěšně propagovat značku, musí být s klientem v co nejužším kontaktu a perfektně mu rozumět.

Specialistka na on-line video obsah Andrea Hurychová z agentury WeDigital Prague pak detailněji představila, jak konkrétně probíhá spolupráce s influencery. Následně si notovala s Karolem Velebou ohledně směřování aktuálních trendů on-line marketingového světa ohledně sociálních sítí, především s důrazem na Facebook a Instagram.

Rock video, Amadeus

Pokud jde o samotný video obsah, tak na konferenci byl návštěvníkům předveden systém Amadeus, jenž ukázal, co všechno je možné, když se k obyčejnému videu na správných místech přiřadí intuitivní call to action prvky.

Byla to zkrátka hodně vydatná dvouhodinová snídaně, plná zajímavých informací, dobrého jídla a pohodové atmosféry.

A nějaké shrnutí na závěr? Snad jen, že oblast cestovního ruchu je dynamický obor, jenž se plynule mění každé dva měsíce, díky čemuž je naprosto specifický – a podle toho s k němu musí i přistupovat.

Blog

Chcete vědět více o zlepšení obsahu? Ozvěte se mi.

Jestli chcete být in v onlinu, odebírejte nás.

© 2024 Effectix. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno v Beneš & Michl