Novinka: Možnost importu CSV přes URL v Mergadu

Zrovna nedávno jsem pro jednoho z klientů řešil úpravu feedu. Ve feedu (pro Heureku, Facebook i Google Ads) klientovi chyběla informace o marži. Tu měl ve své interní tabulce, ale do feedů jí dostat nemohl. Tabulku od klienta jsem tedy předělal v Google Tabulce do vhodného .CSV a to poté stáhl a nahrál do Mergada, kde se z něho k produktům doplnily potřebné informace. A tento proces bylo nutné opakovat pokaždé, když klient aktualizoval tabulku.

K 16.10. však Mergado v rámci dalšího release tato činnost odpadá. Samotná funkce importu .CSV není tak stará (představili ji v srpnu) a díky skvělým ohlasům, jsme se dočkali vylepšení, v které jsem doufal. Nyní je tedy možné v pravidle Import datového souboru nastavit url adresu souboru a není třeba ho do Mergada nahrávat z počítače.

mergado-import-csv

Veškerá nastavení (režim mapování, rozlišení velikosti písmen atd.) jsou podporována i v novém režimu. Datový soubor se stáhne z URL před každým aplikováním pravidel.

Já osobně tleskám a jsem rád. Tato novinka mi ušetří mnoho času a věřím, že i všem, kteří Mergado a pravidlo Import datového souboru používají.

Více na https://www.mergado.cz/release-rijen

© 2024 Effectix. Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno v Beneš & Michl