NÁVOD: Jak přidat dalšího uživatele do účtu Google Analytics

, ,
  • 13. 12. 2019
  • V článku níže naleznete návod jak přidat nového uživatele do Google Analytics.

    Pro přidání nového uživatele do účtu Google Analytics je třeba se do svého účtu nejdříve přihlásit pomocí e-mailu (případně telefonního čísla) a vašeho hesla. Je nutné upozornit, že všechny Google služby vyžadují mít i Google účet. Ten můžete mít jak na obecném @gmail.com, tak i na vlastní adrese. Ale pojďme zpět k samotnému návodu na přidání uživatele.

    1. Po přihlášení se objeví domovská stránka vašeho Google Analytics účtu, která bude vypadat podobně, jak je vidět na obrázku 1.

    Pozn.: Pokud spravujete více účtu, nezapomeňte v levém horním rohu zkontrolovat, že jste přihlášeni k tomu správnému.

    Google Analytics úvodní stránka

    2. Pro přidání uživatele klikněte v levém dolním rohu domovské stránky na záložku Správce.

    3. Ve sloupci Účet, Služba nebo Výběr dat (podle toho, jestli chcete přidat uživatele na úrovni účtu, služby, nebo výběru dat) klikněte na možnost Správa uživatelů.

    Google Analytics správce

    4. V seznamu Uživatelé účtu klikněte na tlačítko + a poté na možnost Přidávání uživatelů.

    Přidání uživatele GA

    5. Zadejte e-mailovou adresu účtu Google příslušného uživatele. Je možné přidat více uživatelů (e-mailových adres) najednou.

    Správa uživatelů Google Analytics

    6. Chcete-li uživateli odeslat zprávu, vyberte možnost Upozornit nové uživatele e-mailem. (Doporučujeme tuto možnost zvolit.)

    7. Vyberte požadovanou úroveň oprávnění. Při spolupráci s našimi klienty požadujeme nejčastěji úroveň přístupu Upravit, abychom mohli propojit Google Ads a nastavit správně cíle, filtry a obecně začít správně měřit.

    8. Nakonec v pravém horním rohu klikněte na možnost Přidat. V případě, že jste zvolili možnost upozornit uživatele e-mailem, se e-mail odešle a nový uživatel již může účet spravovat.

    Úrovně jednotlivých oprávnění Google Analytics

    Upravit – Umožňuje vykonávat administrativní funkce a funkce související s přehledy (např. přidat, upravit či smazat účet, službu, výběr dat, filtr, cíl atd., ale ne spravovat uživatele) a zobrazovat údaje přehledů.

    Spolupracovat – Umožňuje vytvářet, editovat, odstraňovat a sdílet osobní podklady. Umožňuje spolupracovat na sdílených podkladech. Zahrnuje oprávnění číst a analyzovat.
    • Atribuční modely
    • Seskupení kanálů
    • Segmenty konverzí a cílů
    • Vlastní přehledy
    • a další

    Číst a analyzovat – Umožňuje zobrazovat přehledy a konfigurační údaje, pracovat s údaji v přehledech (např. filtrovat tabulku, přidat sekundární dimenzi, vytvořit segment), vytvářet a sdílet osobní podklady a sdílené podklady zobrazovat. Neumožňuje však na sdílených podkladech spolupracovat.

    Správa uživatelů – Umožňuje spravovat uživatelské účty (přidávat a odstraňovat uživatele, udělovat oprávnění). Nezahrnuje oprávnění k úpravě ani spolupráci. Může udělit plné oprávnění jakémukoli uživateli, včetně sebe, pro kterýkoli účet, službu nebo výběr dat, pro které má toto oprávnění.